Showtime voor live shopping

Hier vindt u alles over het promoten van uw webwinkel via live winkelen.

Live Shopping is ontstaan uit het gegeven van livestreams, dat eruit bestaat een video in realtime te verspreiden naar consumenten. Influencers of beroemdheden gebruiken het om jouw producten te promoten en te verkopen. Je klanten bekijken de livestream via hun smartphone, desktop en zelfs op een streaming-apparaat zoals de Roku. Ze kunnen daardoor rechtstreeks vanuit de streamingdienst je producten kopen. Je kan de livestream organiseren via social mediaplatforms zoals Instagram, YouTube of TikTok. Via die platforms kan je niet alleen generatie Z en de millennials bereiken, maar ook heel veel andere generaties, zoals bijvoorbeeld 44-55 jarigen.

 

Het ontstaan

Het is allemaal begonnen in China. Live Shopping boomde in Azië en nu ook wereldwijd. In 2020 bedroeg de brutowaarde van het fenomeen in China meer dan 171 miljard dollar, tegenover 22 miljard dollar in 2018. Dat komt omdat twee op de drie consumenten winkelden via een livestream. Noord-Amerika volgde snel het voorbeeld van China met merken als Google, Walmart, Amazon en Bloomingdale's. Nu neemt het ook in Europa een hoge vlucht met merken als Samsung, Gucci en L'Oréal die livestreams gebruiken om hun producten te promoten en te verspreiden. Die laatste heeft opmerkelijke succespercentages gekend. In één uur Live Shopping zag L'Oréal een driemaal hogere verkoop dan in een volledige dag van e-commerce activiteit.

 

De voordelen

Het stimuleert de verkoop en meer klanten gaan sneller over tot een transactie. Interessante gestreamde video's verkorten het beslissingsproces van je klant. Zo wordt elke aankoopintentie van jouw klant omgezet in een echte verkoop en is er minder kans om een aankoop af te slaan. Een extra handige tip is het aanbieden van kortingen of geschenken, zo gaan meer klanten op de afrekenknop van hun winkelmandje drukken.

Live Shopping is een echte beleving voor klanten. Tijdens de pandemie bracht Live Shopping de detailhandel en catwalks bij de mensen thuis op hun smartphone in de vorm van livestream evenementen. De virtuele show zorgt voor een gewenst fysiek element in de winkelervaring van hun klanten.

Alle aankopen kan je registreren, waardoor je meer inzicht hebt in je verkoop. Je komt meteen te weten welke producten het best scoren bij welke doelgroep. Statistieken van onze partners vertellen bijvoorbeeld ook dat er een zeer duidelijke stijging is van het aantal bezoekers dat overgaat tot een transactie.

Kan je niet wachten om Live Shopping te organiseren?