YOMANI
Toetsenbordfolie

 

Gebruiksinstructies

Een goede hygiëne en algemene netheid zijn altijd belangrijk om zowel werknemers als klanten te beschermen. Bacteriën en virussen zoals COVID-19 worden gemakkelijk verspreid, niet alleen door contact met andere mensen maar ook door contact met voorwerpen zoals telefoons, deurknoppen en betaalterminals.

Gebruik de toetsenbordfolie van YOMANI om ervoor te zorgen dat het toetsenbord van uw YOMANI vrij is van bacteriën en virussen. De toetsenbordfolie voorkomt verspreiding bij betalingen met PIN-transacties.

 

Hoe werkt het?

 1. Als klanten hun PIN moeten intoetsen om de transactie te voltooien, nemen ze een schone toetsenbordfolie uit de doos “Fresh” en leggen ze deze op het toetsenbord van de YOMANI
 2. De klant toetst zijn of haar PIN-code in
 3. Na afloop van de transactie verwijdert de klant de toetsenbordfolie van de terminal en legt deze in de doos “Used”.

grafik PIN code

Wat moet u als hanWat moet u als handelaar doen:

Om het milieu te sparen, is het belangrijk dat u niet vergeet dat de toetsenbordfolies later opnieuw kunnen worden gebruikt. Gooi ze dus niet weg. 

Na gebruik kunt u het volgende doen:

 • Maak de toetsenbordfolies schoon met een goedgekeurd reinigingsproduct alvorens ze opnieuw te gebruiken 

 • Houd de gebruikte toetsenbordfolies ten minste 72 uur apart. Dit is mogelijk via de onderstaande werkwijze.
  Hoewel uit huidig onderzoek blijkt dat het COVID-virus niet langer dan 72 uur aanwezig blijft op plastic oppervlakken, blijft het hergebruik van toetsenbordfolies iets wat handelaren op eigen risico doen. Worldline aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid. 
   
 • Nummer elke doos met schone en gebruikte toetsenbordfolies (1 tot 4)

 • Dag 1: Begin met doos 1 voor schone toetsenbordfolies en doos 1 voor gebruikte toetsenbordfolies. Aan het einde van de dag moet elke toetsenbordfolie uit doos 1 voor schone folies in doos 1 voor gebruikte folies liggen. Zelfs de toetsenbordfolies die tijdens de dag niet zijn gebruikt, moeten in deze doos worden gelegd.
  Zet de doos voor gebruikte toetsenbordfolies ten minste 72 uur in quarantaine.

 • Dag 2: Gebruik doos 2 met schone toetsenbordfolies en doos 2 voor gebruikte toetsenbordfolies. Net als de dag voordien legt u alle toetsenbordfolies aan het einde van de dag in de doos voor gebruikte folies en zet u deze in quarantaine naast doos 1 voor gebruikte folies.

 • Dag 3: Doos nummer 1 en 2 met gebruikte folies zijn nog steeds in quarantaine. Begin met doos 3 met schone toetsenbordfolies en doos 3 voor gebruikte toetsenbordfolies en ga aan het einde van de dag te werk zoals de voorgaande dagen en zet doos 3 met gebruikte folies in quarantaine.

 • Dag 4: Ga verder met doos 4 met schone toetsenbordfolies en doos 4 voor gebruikte toetsenbordfolies. Aan het einde van de dag moet elke toetsenbordfolie uit doos 4 met schone folies in doos 4 voor gebruikte folies liggen. Zet de doos voor gebruikte toetsenbordfolies ook nu weer in quarantaine.

 • Dag 5: Hergebruik de toetsenbordfolies uit de doos voor gebruikte folies van dag 1.
  Ontsmet uw handen en leg de toetsenbordfolies uit doos 1 voor gebruikte folies in doos 1 voor schone folies. Ga verder op dezelfde manier als op dag 1.

 • Dag 6: De werkwijze gaat de volgende dagen op dezelfde manier verder.

grafik boxes

 

Zorg dat u en uw klanten deze instructies altijd strikt opvolgen.

Om nieuwe dozen of nieuwe folies te bestellen, kunt u contact opnemen met uw terminalleverancier.