Waarom kiezen klanten voor health food?

Gezond eten is hot en de foodmarkt speelt hier goed op in. Waarom kiezen klanten voor health food?

Man and woman buying beer

Gezond eten is hot. Meer en meer mensen koken een gezond potje of kiezen voor een gezonde snack. De foodmarkt speelt hier goed op in: health food bars en dito (super)markten rijzen als (bio)champignons uit de grond. Waarom kiezen klanten voor health food?

Intussen is er zo’n groot aanbod aan health food concepten dat het moeilijk wordt om het (gezonde) kaf van het koren te scheiden. Wil je tegenwoordig opvallen als foodbar of -concept? Dan kies je beter resoluut voor een eigen karakter, zoals Foodmaker, biosupermarkt Origin’O en markt The Barn. Hun klanten vertellen waarom ze fan zijn.

Foodmaker (Meir Antwerpen)

Alles is eigen kweek en vers bereid, van smoothie tot de dressing op uw salade. 

 

Naam: Maria Belloy en Vera Claes, vriendinnen ‘op leeftijd’

Woonplaats: Berchem en ‘om de hoek’ van de Meir

Dit typeert hen: ze zijn allebei vrijwilliger. Maria in het ziekenhuis en in een zorgbedrijf, Vera in de kathedraal.

Bestellen meestal een croque-monsieur

Maria: “Ik kom hier graag. Alles is hier bio, thuis eet ik ook bio. Alles is ook zeer lekker klaargemaakt. Ik vind de ligging ideaal zo vlak aan de Meir. Handig als je een pauze wil nemen tijdens het shoppen. Ook het interieur is heel mooi.”
Vera: “Ik neem ook soms een salade mee in een afgesloten potje, handig voor onderweg. Alles voelt hier ook veel verser aan dan in de bio- of versafdeling in een gewone supermarkt. Want door hoeveel handen is dat al gegaan?”

Naam: Romi Vanderhallen

Leeftijd: 23

Woonplaats: Antwerpen

Dit typeert mij: is ook dj Romi Luna

Bestelt het vaakst een cappuccino 

“Ik kom hier vaak van een cappuccino genieten voor ik naar m’n werk ga. Meestal neem ik er een vegan gebakje bij dat ik nergens anders vind. Ik probeer erop te letten om zo veel mogelijk bio en lokaal voedsel te kopen. En de prijs-kwaliteit vind ik ook heel goed.”

Bioversshop en -bar Origin’O (Berchem)

Een schat aan productkennis die ze graag met je delen. 

 

Naam: Rebeca Munoz

Leeftijd: 36

Afkomst: Costa Rica

Woonplaats: Berchem

Dit typeert mij: een gezonde voeding en levensstijl

Favoriete producten: gezonde dranken, granola, wijn en lunch  

“Ik woon hier om de hoek en werk in de buurt, dus ik spring makkelijk eens binnen. Ik vind het handig dat je hier per portie kan bestellen, want ik woon alleen. Je hebt hier ook een grote keuze in granola, meer dan in de gewone supermarkt. Alles is hier zo smaakvol. Ook de prijs-kwaliteit vind ik goed. Gezonde voeding kost iets meer, maar dat heb ik er voor over.”

Naam: Nandi Vankrunkelsven en zoontje Kamiel

Leeftijd: 26 jaar en 15 maanden

Woonplaats: Berchem

Dit typeert mij: houdt van nieuwe dingen uitproberen en van reizen

Koopt hier vooral: ecologische wegwerpluiers

“De biologisch afbreekbare luiers van Bambo zijn onze favoriet. Vaak neem ik dan ook een broodje mee of een bereide maaltijd. Je ziet het hier gewoon klaarmaken voor je neus. Vandaag heb ik me laten verleiden door een vegan ijsje, heel lekker! Ik hou ervan om uit mijn ‘normale koopgedrag’ getrokken te worden. Wat ik ook een meerwaarde vind, is de verpakkingsvrije aanpak.”

Biomarkt The Barn (Etterbeek)

Een bewuste keuze voor een beperkt en seizoensgebonden assortiment.

 

Naam: Emmanuelle Marion en James Doyle

Leeftijd: 38 en 56

Afkomst: Ierland

Woonplaats: Brussel

Dit typeert mij: 2 creatieve geesten

Favoriete producten: bier, groenten en fruit, ontbijtgranen

James: “Alleen wat we hier niet vinden, kopen we elders. De producten hebben hier zo veel meer smaak en geur. Appels smaken hier écht naar appels. Of kijk naar deze basilicum: een volle bos die heerlijk ruikt. Het aanbod is seizoensgebonden, zo ontdek je steeds nieuwe producten.” Emmanuelle: “Ik ben dan weer zot van de ontbijtgranen die je in bulk kan kopen.”

Naam: Hélène Allard

Leeftijd: 31

Woonplaats: Woluwe

Dit typeert mij: loopcoach

Lievelingsproducten: amandelpasta, fruit, kazen

“Ik voel mij hier thuis: ik kom binnen en de mensen kennen mij. Hier hangt een heel familiale sfeer. Het is ook niet echt een supermarkt: het is een markt, maar dan binnen. Ik vind dat aangenamer winkelen. De producten zijn misschien iets duurder maar dat heb ik er voor over: als loopcoach vind ik gezonde voeding heel belangrijk. De boterhampasta’s zijn een perfecte lekkere en gezonde vervanger voor choco bijvoorbeeld.”