Worldline i SIX Payment Services ręka w rękę: nadchodzi europejski czempion

— 30 / 11 / 2018

SIX Payment Services z dumą ogłasza połączenie z Worldline i planuje nadal zapewniać obecnym i przyszłym klientom niezrównaną jakość obsługi. Transakcja partnerstwa strategicznego została ukończona 30 listopada 2018

Building with the Worldline logo

SIX Payment Services z dumą ogłasza połączenie z Worldline i wejście w struktury nowo powstałego, największego europejskiego partnera technologii płatniczych dla akceptantów i banków, cechującego się niezrównaną ofertą rozliczeń i usług finansowych w wielu krajach i segmentach biznesowych, uniwersalnymi możliwościami obsługi i dużym zaangażowaniem w innowacyjne płatności.

Worldline i SIX Payment Services idealnie do siebie pasują, uzupełniając się wzajemnie zarówno pod względem zasięgu geograficznego, jak i portfolio rozwiązań. Ponadto łączy je ambicja rozwijania działalności oraz inwestowania w personel i know-how z pożytkiem dla wszystkich zainteresowanych. Dzięki nabyciu SIX Payment Services Worldline stanie się czołową europejską spółką w branży płatności. Po przejęciu SIX Payment Services liczba personelu zatrudnionego w obu firmach wyniesie łącznie około 11 tysiąca wysoko wykwalifikowanych specjalistów ds. płatności, co zapewni niezrównany poziom jakości usług obecnym i przyszłym klientom.