Worldline wita Ingenico

— 29 / 10 / 2020

Wraz z przejęciem Ingenico, Worldline staje się nowym, światowej klasy liderem usług płatniczych w Europie Bardziej niż kiedykolwiek będziemy dążyć do dostarczania wysoce innowacyjnych i godnych zaufania usług płatności elektronicznych, prowadzonych na skalę europejską i poza nią

Worldline office outdoor

Wraz z przejęciem Ingenico, Worldline staje się nowym, światowej klasy liderem usług płatniczych w Europie. Bardziej niż kiedykolwiek będziemy dążyć do dostarczania wysoce innowacyjnych i godnych zaufania usług płatności elektronicznych, prowadzonych na skalę europejską i poza nią. Dzięki temu przybliżamy się do realizacji naszej wizji umożliwienia zrównoważonego i rentownego wzrostu gospodarczego bankom, handlowcom-akceptantom i – w szerszej perspektywie - wszystkim podmiotom w społeczeństwach, w których prowadzimy działalność.

Worldline będzie odtąd znajdować się wśród Top 5 największych globalnych graczy w dziedzinie usług płatniczych na świecie z dochodami pro forma za 2019 r. w wysokości 5,3 mld euro. Do grona naszych klientów należy obecnie prawie milion handlowców-akceptantów, od podmiotów czysto internetowych i dużych przedsiębiorstw, po małe i średnie firmy, a także 1200 banków i instytucji finansowych. SIX Payment Services jest integralną częścią Worldline.